OBS! Att nyttodjuren skickas till utlämningsställe vid minusgrader!
Mjöllus-parasitstekeln, Encarsia formosa, sätts ut så snart ett angrepp upptäcks. Detta ökar chanserna för en snabb bekämpning.
Parasitstekeln flyger runt och letar efter mjölluslarver som den lägger ägg i. Inne i mjölluslarven utvecklas ägget till en ny parasitstekel och gör att puppan blir helt svart.
Vid kraftig angrepp bör man inleda bekämpning med SMC-Bladspray.
Mjöllus, som också kallas vita flygare, förekommer ofta i växthus, tex gurka, tomat och paprika, men också på många trägårds- och krukväxter.
De är vita och 2-3 mm långa och sitter ofta på bladens undersida i den övre delen av plantan. Mjöllusens larver sitter också på bladens undersida, men kan vara svåra att se eftersom de är färglösa.
Larverna producerar 'honungsdagg' som kan bilda en klistrig beläggning på larvangripna blad som lägg drar åt sig sotsvamp.
Temperaturen bör vara minst 10 C för att få en bra effekt med denna parasitstekel.
En förpackning räcker till 10 m2.
VId ankomsten: Parasitstekeln levereras på små pappskivor som hängs upp i de angripna växterna. Placera ut den så snart möjligt efter leveransen.
Notera att parasitstekeln endast rår på mjöllöss upp till larvstadiet. Vuxna djur kan därför fortsätta flyga runt och lägga nya ägg i upp till fyra veckor. Därför rekommenderar vi att man börjar bekämpningen med att spraya växterna SMC-Bladspray.
* Beställning och registrerad betalning som är oss tillhanda senast söndag innan kl 12:00 skickas följande tisdag.
* Notera att nyttodjur skickas direkt från vår leverantör. Vid beställning av andra produkter samtidigt som denna kommer de att skickas i olika paket.
Bekämpning och förebyggande behandling av mjöllöss
På våra sidor med Fakta & Råd kan du läsa mer om hur du identifierar, förebygger och bekämpar mjöllöss